Pensioenpunten terug toegankelijk

Door Wim Van der Donckt op 3 juni 2021

Tijdens de coronacrisis waren de pensioenpunten fysiek gesloten. Vorige maand kwamen ongeruste vragen tot bij mij of de pensioendienst ook fysieke consultaties zal weigeren naar de toekomst toe.

Op 4 mei 2021 richtte ik dan ook meteen een parlementaire vraag aan de minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). Ik vroeg haar wanneer de pensioenpunten terug heropend worden en of dit dan op dezelfde manier zou zijn als voor de coronacrisis.

Gisteren, op 2 juni 2021, kwam de minister naar het parlement waar ze op mijn vraag antwoordde: “Na deze coronaperiode zullen we ervoor moeten zorgen dat de overheidsdiensten toegankelijk blijven voor alle burgers. Daarbij zullen we rekening moeten houden met de digitale kloof en de kwetsbaarste groepen. Op mijn verzoek heeft de Federale Pensioendienst in de week van 10 mei de pensioenpunten in zijn gewestelijke kantoor heropend op afspraak. Burgers kunnen hiervoor via de gratis pensioenlijn 1765 een afspraak maken. Onze pensioenconsulent zal hierbij eerst trachten de burger telefonisch verder te helpen. Indien dit niet volstaat, plannen ze een afspraak in, samen met de burger.”

Uit de ervaring die tijdens de coronacrisis opgedaan is, blijkt dat de meerderheid van de vragen van de burgers perfect aan de telefoon beantwoord kan worden. Toch blijft toegankelijkheid van de pensioenpunten essentieel, en zo blijft de Pensioendienst een organisatie ten dienste van de burger blijven. Wat ik alleen maar toejuich.

Wim Van der Donckt

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is