ABVV kiest voor confrontatie

Door Wim Van der Donckt op 28 augustus 2018, over deze onderwerpen: Werken, Werk zoeken en werkloosheid, Activering, Het middenveld, Sociaal overleg, Pensioenen, Uitkeringen
Staken

“Op het ogenblik dat de werkloosheid op haar laagste peil staat sinds de jaren tachtig kiest de ABVV voor de politieke confrontatie.” Kamerlid Wim Van der Donckt betreurt de oproep van het ABVV tot een algemene staking op 2 oktober. “Het is jammer dat het ABVV niet inziet dat de arbeidsdeal en pensioenhervorming essentieel zijn om de vele knelpuntvacatures beter in te vullen en de toekomst van onze pensioenen en sociale zekerheid veilig te stellen”, zegt Kamerlid Van der Donckt.

Gezond verstand

De oproep van het ABVV kan op weinig animo rekenen bij de andere vakbonden. “De andere vakbondsvertegenwoordigers lijken alvast wel te kiezen voor de weg van het sociale overleg om de economische groei en de private jobcreatie verder te stimuleren”, reageert Wim Van der Donckt. Hij noemt de oproep van het ABVV contraproductief. “Ik hoop dat het gezond verstand bij het ABVV terugkeert en dat zij kiezen voor de weg van het sociaal overleg en niet voor een politiek geïnspireerde algemene staking op 2 oktober,” besluit Van der Donckt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is