500 euro onbelast bijverdienen vanaf februari 2018

Door Wim Van der Donckt op 11 december 2017, over deze onderwerpen: Economie, Werken
Oudere man en vrijwilliger

Vanaf 20 februari volgend jaar kan u 500 euro per maand onbelast bijverdienen als vrijwilliger, in de deeleconomie en in diensten van burger tot burger. De federale regering heeft daarover een definitief akkoord bereikt. Ze hield daarbij rekening met adviezen van de Raad van State, sociale partners, het middenveld en de deelstaten. “Het is een goed en evenwichtig akkoord”, vindt Kamerlid Wim Van der Donckt. “Dit soort baantjes wordt duidelijk afgebakend van reguliere jobs en er komen ook de nodige kwaliteitsgaranties.”

De lijst van toegelaten activiteiten in het verenigingswerk sluit voortaan beter aan bij de reële behoeften van sport-, theater en welzijnsverenigingen. Opvang van kinderen en zorg voor hulpbehoevende personen kunnen alleen als aan de wettelijke kwalificatievereisten voor het personeel voldaan wordt.

Wie een werkloosheidsuitkering ontvangt, tijdskrediet opneemt of de loopbaan onderbreekt, kan niet in het systeem stappen. “Zo sluiten we misbruik uit en geven we de werkloosheidsval geen kans”, bevestigt Van der Donckt. “Omdat je maximaal 500 euro per maand en 6.000 euro per jaar kan bijverdienen, is er bovendien geen sprake van marktverstoring of oneerlijke concurrentie.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is